Robert Peng Qigong

Wijsheid, Liefde en Vitaliteit

Wanneer keuzes gemaakt worden vanuit wijsheid, daden voortkomen vanuit vitaliteit en relaties ontstaan vanuit liefde dan is je leven gezegend.

 

Wat is Qigong?

Qigong betekent letterlijk oefenen, cultiveren en behouden (gong) van energie (Qi, spreek uit tsjie). Het is een eeuwenoude Chinese geneeskunst en bestaat uit eenvoudige oefeningen waarin adem en beweging samenkomen waardoor je meer uit je hoofd en in je lijf komt. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of niveau.

 

Waarom Qigong?

Qi is levensenergie. Alles wat leeft en ademt is doordrenkt van Qi. Het heeft geen vorm, maar de kwaliteit van Qi is waarneembaar in je leven, in je werk, je relaties en je gezondheid. De kwaliteit van Qi kan verschillen: het kan stromen en stagneren. Gestagneerde Qi kan het begin van ziekte zijn en omdat het lichaam een vat vol Qi is, is het essentieel de energie  stromend en vitaal te houden. Acupuncturisten doen dit met naalden, met Qigong heb je alleen jezelf nodig. Met eenvoudige oefeningen zal je de kwaliteit van Qi in jezelf verhogen en daarmee je kwaliteit van leven.

 

Wie is Robert Peng?

Robert is een wereld gerenommeerde Qigong-meester, healer en auteur van het boek  The Master Key.

Zijn levensverhaal leest als een sprookje. Hij was 8 jaar oud toen hij op een bijzondere manier zijn eerste ontmoeting had met de boeddhistische monnik Xiao Yao. Hij was 15 jaar toen hij 100 dagen vastend en mediterend, in een donkere grot onder een klooster in de bergen van Hunan in China heeft doorgebracht.  Deze ervaring beschrijft hij als small death, big life want het initieerde en activeerde een radicale spirituele transformatie en een grote helende kracht.

Samen met Aartsbisschop Desmond Tutu en Pema Chödrön, stond Robert in de top 10 lijst spirituele helden: “Whether they drew strength from their spirituality to advocate for a better world, enriched our days with beauty and light, or simply guided us toward richer, more meaningful lives, these 10 leaders were our beacons of inspiration in 2013″ – Spirituality & Health magazine

 

Robert Peng Qigong

Met de Qigong-technieken uit de The Master Key van Robert Peng open, activeer en bekrachtig je de belangrijkste energievelden in je lichaam: De Drie Dantiens. Deze drie krachtvelden breng je in balans met de centrale meridiaan die in beginsel loopt van kruin tot perineum waarmee je kan inloggen in de Qi van het universum. Het universum is een oneindige bron van energie waaruit je kan tappen en je batterij weer kan opladen. Eenmaal ingelogd zal je ervaren dat je geen onderdeel maar het centrum bent van het universum. Deze techniek heet The Four Golden Wheels en staat beschreven in het boek The Master Key.

Robert Peng geeft over de hele wereld les, in 2025 zal hij in Kopenhagen een weekend-workshop geven, zijn intentie is om in 2026 naar Nederland komen.

Robert Peng: www.robertpeng.com 

Certificaat: Empowerments and Happiness Qigong