Healing Tao

Een training voor fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht. De emoties in balans, het denken helder en het lichaam veerkrachtig. Gezond, vitaal en preventief.

Je leert de techniek van de:

I-Kracht: De basis van alle Taoïstische technieken en meditaties. Een zachte naar binnen gerichte moeiteloze kracht. De verbinding ‘Eye-Mind-Heart’. Waar je aandacht is volgt de Qi ( energie) vanzelf.

De Innerlijke Glimlach: De techniek van De Innerlijke Glimlach is fundamenteel. Ervaar hoe het is om zonder oordeel naar jezelf en daarmee naar de wereld om je heen te kijken. Herstel de relatie met jezelf waar het nodig is en zie dat de relaties om je heen ook transformeren. Deze techniek begint bij het zacht maken van je ogen.

De Zes Helende Klanken: Hoe zit het met organen en emoties? Dat leer je door middel van theorie ( uit de traditionele Chinese geneeskunst), meditaties, bewegingen en de daarbij behorende klanken. Deze klanken ontgiften en scheppen ruimte. Zo kan elk orgaan autonoom aanwezig zijn en doen waarvoor het bedoeld is: Zorg dragen voor je fysieke en emotionele gezondheid.

Het IJzeren Hemd: Naast de zachtheid die nodig is om energie te laten stromen train je in de Healing Tao ook je kracht maar dan zonder spierspanning. In de techniek van Het IJzeren Hemd leert je gebruik te maken van de structuur van je lichaam. Je word je bewust van botten, pezen en leert hoe je de gewrichten kunt openen waardoor staan zonder spierspanning mogelijk is. Je leert diep te wortelen in de aarde als een boom. Hoe dieper je geworteld bent in de aarde, des te groter is je potentieel voor persoonlijke en spirituele groei.

De Kleine Hemelse Kringloop: Deze meditatie techniek vormt de grondslag van de Taoïstische trainingen en meditaties. Bij de Hemelse Kringloop leer je 2 energiebanen die aan de voor ( Functionele kanaal) en achterzijde ( Gouverneur kanaal) van je lichaam lopen met elkaar te verbinden. Wanneer je deze oefening/ meditatie regelmatig doet, ontstaat er een constante stroom van genezende en uitgebalanceerde energie in je lichaam. Deze circulerende energie vormt de basis van de acupunctuur en wordt van groot belang geacht voor de gezondheid.

Achtergrond: Mantak Chia (1944) is de grondlegger van het  Universal Healing Tao Systeem. Hij publiceerde tientallen boeken en leerde duizenden cursisten de Taoïstische Interne Alchemie. Hij heeft veel aspecten van het Taoïsme samengebracht in een, ook voor de westerse mens toegankelijk, systeem dat overal en door iedereen beoefenbaar is. Een praktisch systeem sterk gericht op zelfgenezing en zelfontwikkeling.

Interne Alchemie:  In de opvatting van de Taoïsten is alles energie. Deze energie wordt aangeduid met ‘Qi’of ‘Chi’. Qi wordt beschouwd als de bron van al het leven. De Taoïsten zien de mens, het menselijk lichaam, als een microkosmos, die –in potentie dezelfde krachten in zich heeft als het universum. Als de mens die krachten goed en bewust beheert dan is er een vloeiende verbinding met de macrokosmos. Dan kunnen we gebruik maken van de oneindige energie om ons heen om gezond en vitaal te worden of te blijven. Maar de verbinding wordt bij de geboorte al verbroken en vanaf dat moment beginnen we energie te verliezen. De cultivering van Qi (Chi) is dan ook de peiler van de Healing Tao training.