Over mij

Ik ben in 1967 geboren in Almelo en groeide op in een gemengd huwelijk met een Friese moeder en Indische vader.

Na de middelbare school behaalde ik in 1989 mijn diploma aan de opleiding Creatieve Therapie Dramatische Expressie in Nijmegen. Ik verhuisde naar Amsterdam en twee jaren later werd ik aangenomen op De School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam.

Twee opleidingen afgerond  maar ik had nog steeds geen antwoord op het Leven zelf. Het verlangen om het antwoord op de vraag ‘Wat is Leven?’ te vinden, heeft mij naar de Healing Tao Trainingen van Mantak Chia, Michael Winn en Barry Spendlove gebracht.

Daaropvolgend certificeerde ik mij bij Masahiro Ouchi voor Tai Chi Chi Kung en recent in oktober 2019  voor de  Qigong Master Key teacher training van Robert Peng in MA Lenox, USA.

 

Doing- Being

Uiteindelijk is de grootste leraar het Leven zelf en daarom is het goed alles even los te laten zodat het leven zijn werk kan doen. ‘Let the Qi work for you’…ik ben een grote fan van ‘niets-doen’. Dit ‘niets-doen’ is ook een onderdeel van de trainingen die ik geef zodat het steeds makkelijker wordt om dit toe te laten in het dagelijkse leven. Je begeven in een staat van Zijn in plaats van in een staat van doen.
In momenten van Zijn, je laten zinken in het niets of op te lossen in het alles, ontdekte ik dat het antwoord op de vraag “Wat is Leven?” al in zichzelf besloten ligt namelijk: HET LEVEN IS.

 

Mantak Chia: https://www.mantakchia.com/universal-healing-tao

Barry Spendlove: https://www.healingtao.info/internationale-gastdocenten/barry-spendlove/