Wildernis & Qigong Trekking

 

Wil jij graag

–  ZIJN in de natuur.

– Qigong beoefenen.

– Slapen onder de sterren.

– Plukken en proeven uit de natuur.

– Genieten van schoonheid en eenvoud.

– Verstilling en verwondering toelaten.

– Op eigen kracht een tocht volbrengen of wandelen op prachtige natuurpaden.

– Ervaren hoe het is om overgeleverd te zijn aan de elementen: wind, zon, regen, sneeuw en modder.

– Een oceaan aan ruimte om je heen en in jezelf ervaren.

 

Ga samen met wildernisgids Odile van Eck en mij mee op een Wildernis & Qigong trekking in Nederland, Zweden en IJsland. Ook kan je met ons verblijven op één locatie en wildernis ontdekken in Nederland, Noord Frankrijk en Luxemburg.

 

Voor Wie?

Vrouwen van alle leeftijden die blij worden van buiten zijn. Je hoeft geen ervaring te hebben met Qigong, trekken of (winter)kamperen. Bij de weekenden op één locatie is lopen met rugzak niet nodig. Dan zijn we een lang weekend buiten, slapen dichtbij de grond in een tentje. Neem bij twijfel vooraf contact met ons op via mail, of telefoon zodat we samen kunnen kijken of de tocht iets is voor jou.

Ontdek hoe het landschap om je heen en het landschap in jezelf met elkaar verbonden zijn.

 

AARDEN

De natuur zit vol levenslust en is in harmonie. Buiten zijn maakt je eigen ‘binnenkant’ blij. Door het lopen, slapen in een tentje en Qigong ervaar je nog sterker hoe je verbonden bent met de aarde en kosmos. Je bent van de aarde en de aarde is in jou. De kalk in je botten is gelijk aan de kalk in de aarde, je ademt zuurstof van planten en 70% water waaruit je bestaat is hetzelfde water dat in wolken en op aarde aanwezig is.

 

VERBINDING

We zijn met een kleine groep, vaak in stilte, zodat je kunt opgaan in de natuur en er ruimte komt tussen je gedachten. Je kunt een weldadige stilte ervaren, waarin je verbinding kunt maken met de ‘wijsheid van de wildernis’. Door de werking van de natuur is het eenvoudiger Qi te ervaren.

 

MAGIE

De ervaring van deze trekking neem je voor altijd met je mee naar buiten, waar je ook bent. In een park, bos of tuin. Overal is de magie en verbinding met de natuur voelbaar.

 

QIGONG

Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen waarin adem en beweging samenkomen. De natuur zit vol levenslust en is in harmonie. Door Qigong kun jij met deze natuurlijke resonantie meebewegen. We beoefenen de Qigong uit de Master Key serie van Robert Peng, waaronder: The Four Golden Wheels, Three Standing Treasure Meditation en Connecting Universe. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of niveau.

 

Je gaat naar huis met

– Een boost van levenslust, kracht en een versterkt immuunsysteem.

– Qigong en mindfulness technieken die je ook thuis kunt doen.

– Je kunt vuur maken met materiaal uit de natuur.

– Je weet meer over een aantal planten en bomen. Sommige kun je gebruiken bij je maaltijd.

– Je herkent dierensporen.

– Je kunt wolken beter ‘lezen’ om het weer te voorspellen.

– De moed om met je tentje op pad te gaan ( ook in de winter)

– Een onvergetelijke ervaring vol wildernisbeleving, Qigong en hier en daar even niets …

 

WILDERNISBELEVING 2024

 

Verdiepingsweekend op één locatie in een voedselbos in Noord-Frankrijk: Op de eerste dag ben je vanaf 15:00 uur welkom om je tentje op te zetten. Rond 17:00 uur starten we met het bereiden van een kampvuurmaaltijd. Op dag 2 en 3 is er naast verstilling, tijd voor Qigong, mindfulness en workshops over planten, vuur maken en navigeren. ‘s Avonds maken we vuur en koken we boven het kampvuur. We sluiten af met Qigong onder een sterrenhemel. Het voedselbos heeft een stromend beekje waarin je kunt dippen of je kunt wassen. Dag 4 sluiten we het weekend af rond 11.00 uur.

* Dit is een PILOT voor 150 euro!

 

Trekkingen Zweeds Lapland en Midden-Zweden: Per etappe varieert het landschap met een aantal vaste ingrediënten. Oeroude bossen, hoogvlaktes, bloemen en rotsen met felgekleurde korstmossen. Indrukwekkende luchten. Vogelconcerten, rendierkuddes,  muggen en als je geluk hebt een ontmoeting met elanden, lemmingen en vossen. Het kraakheldere water drink je rechtstreeks uit beekjes. In de talloze meertjes kun je dippen of zwemmen.

 

Lang weekend wandelen vanuit één locatie in Ootmarsum inTwente en in Mullerthal in Luxemburg: Op de eerste dag ben je vanaf 15.00 uur welkom om je tentje op te zetten. Rond 17.00 starten we met het programma, het bereiden van een gezamenlijke kampvuurmaaltijd. De loopafstanden op dag 2 en 3 zijn verdeeld in drie keer ruim een uur wandelen. Onderweg staan we stil voor Qigong, mindfulness en wildernisbeleving. ’s Avonds leer je meer over vuur maken en sluiten we af met Qigong onder een sterrenhemel.

 

Praktische informatie

 

Door Wie?

Nikki Broos: Qigong trainer
Odile van Eck: Wildernisgids, wilderniswijsheid.nl

 

links: Nikki en rechts: Odile

links: Nikki en rechts: Odile

 

Waar?

Na aanmelding ontvang je de exacte locatie gegevens.

Voorpret

Vooraf aan de reis komen we fysiek of online een middag samen om het avontuur door te nemen. Via een datumprikker kiezen we een tijdstip waarop iedereen aanwezig kan zijn.

Paklijsten

Na aanmelding ontvang je twee paklijsten.

  • Een paklijst voor een geschikte uitrusting. Hierop staat ook aangegeven welke spullen je voor een laag bedrag kunt huren.
  • Een paklijst voor lichtgewicht maaltijden. Eten neem jezelf mee vanuit Nederland.

Reis

Trekking Zweden: Met (nacht)treinen kun je vanuit Nederland in Zweden komen. Het laatste stuk naar de locatie is met een bus. Treinreizen kun je 4 tot 2 maanden van te voren boeken. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper de tickets. Reizen met eigen auto of vliegtuig is ook een optie.

 

Aanmelden

Via www.wilderniswijsheid.nl
óf via het contactformulier op deze site.

 

Agenda

 

Trekkingen Europa

Zweeds-Lapland: 21 juni – 28 juni 2024 (exclusief reistijd) dit is een PILOT voor 398 euro!

Midden -Zweden: 13 sep. – 20 sep. 2024 (exclusief reistijd)

IJsland: 20 juni – 27 juni 2025 (exclusief reistijd)

 

Eén locatie

Noord-Frankrijk: 29 maart – 1 april 2024, dit is een PILOT voor 150 euro!

Veluwe: 23 mei – 26 mei 2024

Twente: 10 okt. – 13 okt. 2024

Luxemburg: 5 dec. – 8 dec.

Na je aanmelding ontvang je de exacte locatie gegevens van de tocht.

 

Prijs

Trekkingen Europa € 765 excl. reiskosten
Eén locatie € 289  excl. reiskosten

 

Wat deelnemers aangeven:

Het weekend voelde als twee weken! Voor een stadsmeisje als ik verwachtte ik een stevige uitdaging met een hoop ongemakken, maar het werd een heerlijk avontuur dat uitpakte als een weldaad voor lichaam en geest. De kennis en kunde van de wildernisgids maakte dat ik me altijd veilig heb gevoeld en ze weet haar enthousiasme voor natuur heel goed over te brengen. De Qigong trainer is een ‘Qibal’ zelve. Via de ademhaling en concentratie stonden mijn zintuigen op scherp; waarnemingen van de binnen-en buitenwereld op zowel micro- als macroniveau. Wildernis & Qigong was helend voor lichaam en geest, en bovendien educatief en heel gezellig!

Marijke, juni 2023

***

Wildernis & Qigong vond ik een unieke innerlijke- en uiterlijke reiservaring. Alle zintuigen gaan en blijven open, de nieuwe info en het PROEVEN van alles wat buiten gewoon groeit! Ook het ‘samen-gevoel dat er meteen in het begin was, droeg absoluut bij aan het fijne van alles. Onvergetelijke ervaring! ( ook omdat het mijn stoutste verwachtingen qua lopen overtrof)

Corinne, juni 2023

***

Alle elementen samen zorgden ervoor dat ik in korte tijd ( een weekend) in de ervaring zat, in plaats van in mijn hoofd. Het fysieke lopen, kamperen en de Qigong versterken elkaar. Zowel de Qigong trainer als de wildernisgids heb ik ervaren als heel enthousiast, gedreven, vol (positieve) aandacht voor de deelnemers, en heel flexibel inspelend op alles wat zich voordeed. Sfeer in de groep was goed, afstand en slaapplekken goed uitgezocht. Ik voelde me er helemaal ‘uit’.

Marleen, juni 2023

***

Wildernis & Qigong was geweldig! Wat ik fijn en verbazingwekkend vond, was het ‘gevoel’ van wildkamperen, door de geweldige locaties. Ik wist niet dat je dat in Nederland zou kunnen hebben. Ook tijdens het lopen waren we vaak genoeg de enigen in het landschap. De gezamenlijke onderdompeling in de natuur, daar heb ik van genoten.

De Qigong en de wildernis-info droegen daaraan bij en zorgden voor verdieping. De Qigong maakte de verbinding met je eigen innerlijke natuur voelbaar. Twee betrokken, vriendelijke, open, op de groep en op de persoon afgestemde leiders.

Natalie, juni 2023

***

 

 

Op mooie plekken beoefenen we Qigong.

 

 

Nourishing your Qi…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vat het concept wildernis op als een plek waar zo min mogelijk wegen zijn en bebouwing is.  In Europa en met name in Nederland is nog weinig echte wildernis, maar ook hier zijn plekken te vinden waar je wilderniswijsheid kunt ervaren.