Tai Chi Chi Kung

Een korte Tai Chi-vorm die in de Healing Tao school wordt onderwezen en die ‘Tai Chi – Chi Kung’ heet. De vorm duurt 7 minuten en kan worden uitgevoerd op 1 vierkante meter. Het kan dus overal beoefend worden!

De training combineert Tai Chi en Chi Kung ( Tai Chi Chi Kung). Omdat de vorm in alle windrichtingen wordt uitgevoerd, wordt deze ook wel ‘innerlijke Feng Shui’ genoemd.

Terwijl we met de rustige, bewegings-serie ons lichaam en onze geest tot rust brengen, oefenen we tegelijkertijd onze aarding en onze structuur.

Tai Chi is een oude Chinese bewegingsleer die goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Kenmerkend zijn de langzame bewegingen afgestemd op je ademhaling. Je kunt het ook meditatie in beweging noemen.

Chi Kung werkt goed bij tal van chronische klachten. De meridianen (energiekanalen in het lichaam) worden geopend, blokkades opgeheven en Chi (energie) gaat stromen waardoor vitaliteit ervaren wordt. Het maakt deel uit van de reguliere en preventieve geneeskunde in China.

Ik heb deze vorm geleerd en ben gecertificeerd door Masahiro Ouchi ( Japan).

Masahiro Ouchi: https://www.healingtao.info/internationale-gastdocenten/masahiro-ouchi/

Tai Chi Chi Kung: https://www.youtube.com/tai-chi